De cattery

 

Vele jaren geleden heb ik mijn eerste Maine Coon aangeschaft, een grote droom die uitkwam. Ik was het ras ooit tegen gekomen bij het kopen van een pup. Deze mensen hadden ook Maine Coons, van een waanzinnig groot formaat die niet eens op mijn schoot pasten. Ik was er meteen helemaal weg van, en besloot dat ik ook ooit een Maine Coon wilde. En zo geschiedde, Læda werd mijn eerste Coon, een black silver tabby blotched poes. Helaas heb ik al na een aantal jaar afscheid van haar moeten nemen, omdat ze een zeer zeldzame ziekte had die maar bij 23 katten over de hele wereld is beschreven! Maar door haar heb ik wel de liefde voor de Maine Coon ontwikkeld, en zijn deze ook niet meer weg te denken uit mijn leven.

Doel

Officieel bestaat de cattery sinds januari 2017, en het doel is om gezonde Coons te fokken met een laag inteeltpercentage. Ik hou van een mix van de ouderwetse, wat grovere Coon met wat modernere invloeden zoals de grotere oren en geprononceerde vierkante snoet. Door te zoeken naar katers die dat kunnen aanvullen bij mijn poezen, hoop ik uiteindelijk mijn eigen lijn op te zetten, waarvan het inteeltpercentage onder de 10% ligt. Dat laatste lukt nog niet met de eerste generaties, maar daar streef ik wel naar. De cattery is aangesloten bij de NLKV, en er wordt alleen gefokt mét stamboom. Alle poezen worden DNA getest op erfelijke ziekten, en middels echo op HCM en PKD, alvorens ze worden ingezet voor de fokkerij. Uiteraard wordt iedere poes vóór de dekking ook getest op FIV en FelV.

Er zijn op dit moment 2 fokpoezen, en 2 poezen die in de nabije toekomst een nestje mogen krijgen. Naast deze 4 heb ik nog 2 castraten, een mini coon en een kruising Ragdoll/American Curl. Meer over hen kun je op de pagina bewoners vinden.

 

Ervaring en diensten

Om meer kennis op te doen volg ik cursussen van Pawpeds, de wereldwijde database van raskatten en -honden. Ik heb inmiddels de G1 cursus met goed gevolg afgelegd, en ik sta op de wachtlijst voor de vervolgcursus. Daarnaast ben ik gediplomeerd paraveterinair, en moet ik mijn HBO studie als gedragstherapeut voor katten en paarden nog afronden. Ik heb al bijna een jaar voor Tinley als gedragstherapeut i.o. gewerkt, maar wil dit toch graag als zelfstandige gaan doen. Ik ben ook inzetbaar als verzorger van uw huisdieren tijdens de vakantie of wanneer extra zorg nodig is tijdens werkdagen. Meer hierover is te vinden op de pagina oppas service. In het dagelijkse leven train ik IJslandse paarden, een andere grote liefde voor het leven....